Pisanje sadržaja

Copywriting – kreativno pisanje sadržaja

Kako glasi osnovna definicija zanimanja „copywriter“?

Pisanje sadržaja i materijala koji imaju zadatak da reklamiraju, prodaju i povećaju svest o brendu. Ovako bi ukratko glasio odgovor na pitanje „Čime se bavi copywriter?“. (copywriting – reč nema tačan prevod sa engleskog jezika i obično se prevodi kao „kreativno pisanje sadržaja“).

 

pisanje sadržaja

 

Copywriter je po pravilu obrazovana osoba, koja dobro poznaje svoj, ali i bar jedan strani jezik, ima saznanja iz oblasiti digitalnog marketinga i ume da privuče čitaoce svojim objavama. Posao copywriter-a je pisanje sadržaja koji posetioci sajta mogu oceniti kao vredan njihove pažnje. I kao takav, tekst bi trebalo da zainteresuje posetioce da urade ono što se od njih traži. Znači, copywriter piše prezentacijske tekstove i osmišlja reklamne objave.

 

Copywrititng i Rewriting?

Posao copwriter-a je veoma komplikovan jer zahteva konstantno istraživanje različitih delatnosti. Primera radi, ukoliko imate web sajt koji se bavi prodajom kozmetike i želite da copywriter radi pisanje sadržaja umesto vas, to će od njega zahtevati detaljno proučavanje svih proizvoda i njihovih karakteristika.

Zato postoji i rewriting (prepisivanje), kao jedna od oblasti copywriting-a.  Dok copywriting stvara potpuno jedinstven tekst i zahteva mnogo vremena i truda, rewriting je promena već postojećeg teksta uz očuvanje izvornog značenja. Rewriting zahteva manje vremena i samim tim je jeftinija opcija.

 

pisanje sadržaja

 

Izbor pravog opisa kojim ćete prezenotvati sebe i svoje poslovanje je najbitnija stvar u marketinškom procesu. U modernom vremenu i brzom razvoju interneta ne predstaviti svoje poslovanje svetu je nezamislivo loše. Ali predstaviti sebe pogrešno, nepovezano ili konfuzno je jednako loše.

Napisaćemo tekstove za vaš web sajt, blog, za društevene mreže, Google adwords, newsletters i bilo koju drugu formu vama potrebnu.

Mi smo tu za vas ukoliko želite da se izdvojite iz konkurencije i postanete autentični. Kada je copywriting u pitanju veoma je teško odrediti cenu. Svaki klijent je jedinstven i zato vas pozivamo na dogovor. Pozovite ili nam pišite!