Google oglasi

Želite da budete prvi na guglu odmah? Nemate vremena za SEO optmizaciju i hoćete vidljive rezultate već sutra? Google oglasi nude tu mogućnost!

 

Google oglasi

 

Google oglasi (Google AdWords) jednostavno rečeno su sistem oglašavanja u kojem vi plaćate Google-u da vas reklamira. Kako sistem funkcioniše? Izaberite nekoliko ključnih reči koje opisuju šta želite da ponudite svetu i obavestite o tome Google. Kada potencijalni klijenti ukucaju u pretrazi neku od izabranih ključnih reči Google oglasi prikazuju vaš reklamu. I za svaki klik na vaš oglas Google naplati određen iznos. U prevodu, ne plaćate reklamu za određeni vremenski interval nego po kliku! Jednostavan sistem, rekli bi mnogi…

 

google oglasi

 

Koliko Google naplaćuje?

Google oglasi (Google AdWords) su usluga koja je uglavnom fokusirana na ključne reči. Cena oglasa zavisi od konkurencije vaše ključne reči. Što je konkurencija veća to će biti i veća cena po kliku. Običnim jezikom rečeno, što više ljudi traga za određenom ključnom reči – to će cena za tu ključnu reč biti veća.

Na primer,  recimo da ste vlasnik škole stranih jezika iz Novog Sada i želite reklamu na Google-u. Vaše ključne reči mogu biti „škola stranih jezika, škola engleskog Novi Sad, kursevi stranih jezika, kurs engleskog, kurs italijanskog, kurs poljskog jezika“ i mnoge druge. Ključna reč „škola stranih jezika“ na Google-u je veoma konkuretne i njena reklama koštaće više po kliku nego npr. reklama za ključnu reč „kurs poljskog jezika“ koja nije mnogo tražena i nema veliku konkurenciju.

Google oglasi

 

Najbolja stvar kod Google AdWords sistema reklamiranja je što košta koliko platite. Vi određujete kolika je cena za jedan klik. Minimalni iznos koji možete da ponudite za klik je 1 cent. U slučaju da nema velike potražnje za ključnu reč i nema konkurencije, to je ono što ćete platiti u slučaju da neko klikne na vaš oglas.

Ovo ne znači da je dovoljno platiti 1 cent za vašu reklamu jer niste jedini koji plaćaju oglašavanje. Google oglasi (Google Adwords)  se zasnivaju na sistemu aukcije i prednost daju onima koji imaju kvalitetne reklamne kampanje sa manjim troškovima i boljim plasmanom oglasa.

Zaključak je  da Google oglasi (Google Adwords) vam sigurno mogu pomoći da povećate vidljivost svog poslovanja na internetu i pronađite nove klijente.

Odrediti ciljnu grupu je suštinski deo uspešne reklamne kampanje. Možda ste dizajnirali savršeni oglas, ali ćete ga morati pokazati pravim ljudima u pravo vreme kako biste bolje dosegli svoj cilj.

Naš posao je da prvo istražimo tržište i proverimo vašu konkurenciju. Kada budemo razumeli čime se bavite i koji su vaši ciljevi, možemo odrediti planove za reklamnu kampanju. Istražićemo ključne reči, pregledati i optimizovati vaš sajt, naučiti navike i potrebe vaših potencijalnih klijenata, organizovati kampanju na najbolji način tako da troškovi budu što manji a reklamna kampanja što bolja.

Cene naših usluga možte pronaći klikom na CENOVNIK.