Optimizacija sajta po lokaciji – 8 korisnih saveta

Optimizacija sajta po lokaciji – 8 saveta kako poboljšati poziciju sajta na Googlu po mestu pretrage

Optimizacija sajta po lokaciji je važna za one kojima je cilj povećanje vidljivosti u pretragama za odredjena geografska područja. To mogu biti na primer stovarište gradjevinskog materijala u Nišu ili frizerski salon u Subotici. Ovakav način optimizacije sajta vezuje ime vaše firme, ne samo za delatnost kojom se bavi nego i za mesto u kome se firma nalazi.

8 načina da se unapredi optimizacija sajta po lokaciji

 

optimizacija-sajta-po-lokaciji

 

1. Naziv

Prvi korak je da u nazivu stranice dodate ime mesta. Uzmimo za primer stovarište gradjevinskog materijala „Cigla“ iz Niša. Na sajtu ove firme naziv stranice koja opisuje delatnost i poslovanje mora sadržati lokaciju tj. Niš.

2. Naslov

Na web stranici gradjevinske firme „Cigla“ iz Niša nalazi se opis poslova koje firma obavlja. Prodaja, prevoz, ugradjnja i ostali poslovi su opisani u posebnim tekstovima. U naslovu svakog tekst treba dodati ime mesta gde se poslovi obavljaju. „Najpovoljnije cene u Nišu“, „Besplatan prevoz za sve kupce iz Niša“ itd.

3. Sadržaj

Optimizacija sajta po lokaciji je fokusirana na teksutalni sadržaj svake stranice. U opisnom tekstu treba navesti mesto. Na primer „besplatna dostava naših proizvoda za grad Niš i okolinu“, „uz kupljenu robu montaža gratis za sve koji žive na teritoriji grada Niša“ itd.

4. Fotografije

Poželjno je dodati ime mesta u ALT tagu fotografija koje se nalaze na web sajtu. U tekstualnom opisu fotografije uneti i ime mesta.

 

optimizacija-sajta-po-lokaciji

 

5. META tagovi

Meta tagovi su delovi koda web sajta i koriste se za opis sajta, ključnih reči ili drugih podataka. U odredjene meta tagove treba dadati ime mesta.

6. URL adresa

URL adresa vaše web stranice treba da sadrži ime mesta. Treba napraviti razliku izmedju web sajta i stranice sajta. Stranica sajta je samo jedan deo web sajta i treba da sadrži ime mesta. Primer može biti „http://www.cigla.rs/cene-cementa-nis“.

7. Telefon

U jednom delu stranice se nalaze i kontakt podaci. Bitno je da sadrže i pravilno ispisan broj telefona. Pozivni broj fiksnog telefona je dobar pokazatelj sedišta firme.

8. Ocene

Ocene vaših klijenata su ključni signal kada je optimizacija sajta po lokaciji u pitanju. Prikazati iskustvo kupaca i njihove recenzije snažno utiču na rangiranje vašeg sajta na Googlu i ostalim pretraživačima.

 

optimizacija sajta po lokaciji