On-Site SEO

Šta je i zašto je važna „on-site“ SEO optimizacija sajta?

Vama je potrebna SEO optmizacija sajta i tražili ste na internetu savete? Sigurno ste negde pročitali pojam „on-site SEO“ ili „on-page SEO“. Kažem sigurno jer je ovo neizostavni deo strategije ukoliko želite da SEO optimizacija sajta uspe.

SEO optimizacija ima za cilj povećanje broja posetilaca web sajta koji dolaze sa internet pretraživača (Google, Bing, Yahoo..). Optimizacija treba da sajt dovede u vrh rezultata pretraživanja čime se i povećava broj posetilaca.

Što je potrebno za dobru SEO kampanju?

Za uspešnu SEO kampanju potrebno je uskladiti više različitih faktora koji pomažu u odrađivanju i pravilnoj optimizaciji web sajta. Proces u velikom broju slučajeva izgleda ovako:

  • Istraživanje konkurencije i tržišta
  • Istraživanje ključnih riječi
  • Optimizacija na na sajtu i na stranicama (on-site / on-page SEO)
  • Strukturiranje web stranica i internih linkova
  • Link building
  • Praćenje rezultata

Kao što ime kaže „on-site“ tj. na sajtu, SEO optmizacija sajta obuhvata pažljivo planiranu strategiju izrade sajta. U ovoj priči izgled fotografija ili odabir muzičke teme za vaš web sajt nisu u prvom planu. Za on-site optimizaciju bitan je svaki detalj sadržaja web sajta koji mora biti prilagođen standardima intenet pretraživača.

 

SEO optimizacija

 

On-Site SEO optmizacija sajta zahteva izmene koda stranice, takođe mora biti ugradjena u dizajn i kasnije razvoj stranice. Obiman posao koji podrazumeva praćenje i poredjenje ključnih reči u odnosu na konkurenciju, optimizacija meta tagova web sajta, sređivanje tagova, optimizacija naslova, podnaslova i teksta, unutrašnje strukture linkova i mnoge druge detalje.

Dobara SEO optimizacija sajta je od velike važnosti kada govorimo o izgledima za poslovni uspeh. Ne odrađena ili loše odrađena SEO optimizacija je jedan od najčešćih uzroka propasti ili polovičnog uspeha internet projekata. Teško je uspeti čak i ukoliko imate dobar proizvod jer nemate publiku.

SEO optimizacija vam donosi ono najvažnije, ona dovodi kupce na vaš web sajt!

Pogledajte uvod u osnove SEO optimizacije

Isplati li se ulagati u SEO optimizaciju?

Organski saobraćaj je onaj koji na stranicu dolazi preko ključne reči upisane u internet pretraživač. Ovaj oblik saobraćaja je najisplativiji jer je besplatan jednom kada se dostigne dobra pozicija. Ako stranica ima dobru poziciju na internet pretraživačima, dobijaćete više besplatnog saobraćaja odnosno poseta.

Cene SEO optmizacije sajta možte pronaći klikom na CENOVNIK.